De reis naar St Lucia
Blijf op de hoogte en volg Hanny en André
09 Augustus 2018 | Zuid-Afrika, Saint Lucia Estuary
Vandaag 364 km gereden, 4,5 uur naar St Lucia.
We hebben gekozen voor hoofdzakelijk binnenwegen, zo krijgen we een aardige indruk van deze omgeving. De weg is over het algemeen goed te berijden en we komen door diverse dorpjes waar iedereen lijkt buiten te leven. Overal is wel wat te doen. Soms wordt er gezwaaid. We rijden achter een ambulance aan en zien waar hij voor opgeroepen is.
We trekken aan landschappen voorbij die lijken op de Moezel - of Eifelomgeving. Opvallend dat veel dorpjes een Duitse naam hebben; Wartburg, New Hanover en Pietermaritzburg. Er rijden vrachtauto's met suikerriet; Mercedes, Man, Magirus Deutz. Wij vragen ons af of ze hier ook Duits spreken.
Verder is er veel bosbouw te zien. Af en toe een steppe boom of wild bosje met aapjes. De temperatuur loopt terug als we St Lucia binnen komen 14 graden, regen.
St Lucia is een dorpje aan de Oost kust (Indische Oceaan) van de provincie Kwazulu Natal. Het heeft het grootste wetland gebied van Zuid Afrika, waar nog veel wild leeft.
We zijn aangekomen bij Lidiko lodge, waar we een grote suite krijgen. Ons wordt geadviseerd uit te kijken voor Hippo's, die trekken 's avonds het dorp in en 's nachts niet op straat want ook de hyena's en de panters komen het dorp in om naar eten te zoeken. Geen WIFI tussen 21 en 7 uur!
Dus bij leven en welzijn morgen weer een verslag ;-)