Boerenland - Reisverslag uit KwaZulu, Zuid-Afrika van Hanny en André Wielen - WaarBenJij.nu Boerenland - Reisverslag uit KwaZulu, Zuid-Afrika van Hanny en André Wielen - WaarBenJij.nu

Boerenland

Blijf op de hoogte en volg Hanny en André

08 Augustus 2018 | Zuid-Afrika, KwaZulu

8-8
Wat een ontbijt serveren ze hier in ZA dagelijks, overal waar we zijn geweest staat een uitgebreid buffet, met daarnaast een keuzemenu. Kan niet kiezen ;-p

We kwamen er gisteren achter dat men hier uitsluitend Engels spreekt. Engelsen en Schotten zijn hier neergestreken in de 18de eeuw. De familie van dit hotel is geïmmigreerd rond 1940, net voor de oorlog.
We snappen het wel, de omgeving lijkt op glooiend Engeland en Schotland. Ook de temperaturen zijn hier niet hoog. Vannacht was het min 1. De bedden zijn opgemaakt met dubbele dekens en de airco en verwarming staan op z'n warmst. Vandaag wordt het 7 graden.

We rijden een een stukje de binnenlanden in en zien de Engelse scholen, kerken, de boerderijen en landerijen met koeien. De meeste boeren hebben er wel een andere inkomstenbron bij gevonden. De één heeft een hotel of huisje, de ander een pottenbakkerij of chocolademakerij. Hier en daar kun je workshops volgen.
Een hele Engelse kolonie hier. Ook zien we toch weer, enigszins onverwacht, grijze apen op de weg.
We bezoeken boerderij met een winkel waar schoenen en laarzen gemaakt worden. Look a like Ugg's, wandelschoenen, sloffen, riemen etc. Het meeste wordt gemaakt van het leer en de huid van rood- en zwartbonte koeien. Een enkeling van zebrahuid. Vakmanschap. Boeren uit de omgeving staan aan de kassa om hun schoenen af te rekenen. Wij passen er een paar. Kijken kijken niet kopen! ....Wel twijfelen...

KwaZulu Natal Midlands zijn de uitlopers van de Drakensbergen, een bergketen in hoofdzakelijk Lesotho van 1000 km lang, waarvan de hoogste top 3475 meter is. Het is een prachtig gebied. Maar om hier meer van te zien moeten we 2 uur reizen en het is fysiek te zwaar om te beklimmen (en kouddddd).

We kiezen ervoor om na de verkenning naar de Spa te gaan bij het hotel. André krijgt een full body massage en ik krijg een "wax" behandeling. Au....Daarna lekker binnen in het warme bad zwemmen, zout waterbad drijven en in de sauna luieren. Lekker opgewarmd beginnen we aan de avond.