Kaap de goede hoop - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Hanny en André Wielen - WaarBenJij.nu Kaap de goede hoop - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Hanny en André Wielen - WaarBenJij.nu

Kaap de goede hoop

Blijf op de hoogte en volg Hanny en André

01 Augustus 2018 | Zuid-Afrika, Kaapstad

1-8
Na het ontbijt nemen we afscheid van Abbey Manor en reizen af naar Kaap de Goede Hoop. Wat een mooie strakke route (gedeelte tolweg) langs bergwanden, door dalen, grillig en glooiend. Door pittoreske dorpjes, met de namen Berg en Dal, Houtbaai, Noordhoek, Kommetje, Vishoek en Muizenberg.
Bij een uitkijkpunt op Chapman's Peak worden we op de foto vastgelegd door een Japanner. Hij wil ook ons wel op de foto zetten met onze eigen camera. Uitleggen hoe de camera werkt hoeft niet meer, hij kent het merk..
Intussen loost ook de tweede bus een stuk of 50 van zijn landgenoten.

De voormalig vissersdorpjes die we doorkruizen zijn mooi opgeknapt en de luxe huizen staan keurig - allen met zicht op zee - tegen de bergwand gebouwd. Opvallend is het, dat in beide oksels van het schiereiland, de krottenwijken of ook wel dorpjes met kleine huisjes zijn gebouwd. Waar dagloners met gereedschap klaarstaan om eventueel opgepikt te worden voor een klus.
Op het schiereiland zelf staan de grote huizen, waar voornamelijk blanken wonen. Waar straten Princess street en Victoria avenue heten. In de verte zien we paarden galopperen en honden rennen op het hagelwitte strand.
In Valsbaai liggen veel scheepswrakken. Men dacht vroeger dat deze baai leidde naar Kaapstad. Als men er achter kwam dat dit een afslag te vroeg was, kon men door de stroming niet meer omkeren.

We drinken koffie bij een trendy restaurant, Jack's genaamd.
Door naar de omgeving Stellenbosch op het vaste land. We moeten zijn bij Kuilsrivier. Daar wacht op een heuvel Zevenwacht Wine Estate op ons. Hier verblijven we 2 nachten. Zevenwacht bestaat al sinds 1800 en is een van de eerste wijnboeren die naast wijn begon met het exploiteren van een hotel. Het is een prachtige glooiende omgeving met wijnvelden tot aan de horizon.

• 01 Augustus 2018 - 17:26

Lieke:

Die Japanners zijn ook overal te vinden.
    Grappig dat je dan al die namen van dorpjes kan begrijpen. Twee dagen wijntjes proeven dus. Geniet ervan!

• 02 Augustus 2018 - 17:58

Grada Wessels:

Zeer boeiende verhalen, leuk om te horen. Mooie foto's.
    Hier is het heel warm 35 graden, wij hebben geen jas nodig.
    Groetjes daar van Pa en Ma Wessels